Yüzme Havuzunda Su Bulanıklığı

Yüzme Havuzunda Su Bulanıklığı

Yüzme Havuzunda Su Bulanıklığı

Yüzme havuzunda su bulanıklığı, yüzme havuzlarında en sık karşılaşılan problemler arasında yer almaktadır. Yüzme havuzları, gün içerisinde pek çok kişinin yoğun bir şekilde tercih ettiği havuzlardır. Hatta yüzme havuzlarında aynı anda onlarca kişi yüzebilmektedir. Bu nedenle yüzme havuzlarında çeşitli problemlerin meydana geleceğini ifade edebiliriz. Yüzme havuzlarında oluşan su bulanıklığı ise bu problemlerden bir tanesidir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen su bulanıklığı, havuzda kirli bir görünümün meydana gelmesine neden olur. Bu nedenle su bulanıklığı ile karşılaşan kişiler havuzu kirli olarak görerek havuza girmekten kaçınırlar. Dolayısıyla yüzme havuzlarının söz konusu problemden bir an önce kurtulmaları gerekmektedir. Peki, yüzme havuzlarında su bulanıklığı neden olur?

Yüzme Havuzlarında Su Bulanıklığı Neden Olur?

Yüzme havuzlarında ki su bulanıklığının çeşitli nedenleri vardır. Sorunun çözülebilmesi için öncelikle sorunun kaynağının öğrenilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda yüzme havuzlarında ki su bulanıklığının nedenlerini aşağıdaki gibi açıklayabiliriz.
•    Havuzların yetersiz bir şekilde klorlanması,
•    Havuzlarda ki filtrasyon sistemlerinin yetecek kadar çalışmaması,
•    Havuz filtresi süzme kapasitelerinin yetersiz olması,
•    Havuza gereğinden fazla su ilave edilmesi,
•    Kimyasal nedenlerden dolayı ya da uzun süre kullanılmadığı için havuzda yosun oluşması,
•    Havuz siyanürük stabilizatör oranın artması,
•    Havuz kimyasallarının karıştırılarak havuza dökülmesi,
•    Havuz pompasında ki emiş sorunları,
•    Havuz kimyasallarında fazla çöktürücü kullanımı gibi nedenler havuzlar da bulanıklaşma probleminin kaynakları arasında yer almaktadır.

Yüzme Havuzlarında Su Bulanıklığı Nasıl Çözülür?

Yüzme havuzlarında ki su bulanıklığı probleminin çözülebilmesi için öncelikle yukarıda ki nedenlerden hangisinin bulanıklaşmaya neden olduğunun bulunması gerekmektedir. Bunun içinde profesyonel bir destek almak son derece önemlidir. Yüzme havuzlarında meydana gelen bulanıklaşma problemini çözebilmek için profesyonel bir destek almak havuzun tekrar kullanılabilir hale gelmesini sağlar. Aksi takdirde kendiniz problemi çözmeye çalışırsanız çok daha büyük problemler ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle havuzlarınızda meydana gelen herhangi bir problemde profesyonel destek almalısınız. Yüzme havuzlarında ki su bulanıklığı problemi ile ilgili destek almak için bizimle iletişime geçebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.