Yüzme Havuzlarında Hijyen

06-04-2020 15:00
Yüzme Havuzlarında Hijyen
Yüzme havuzlarında hijyen, kişilerin çok önem verdiği konular arasında yer almaktadır. Gün içerisinde birden fazla kişinin girdiği havuzlar çeşitli yöntemler ile temizlenmeli ve steril bir hale getirilmelidir. Aksi takdirde ciddi sağlık problemleri meydana gelebilmektedir.
Yüzme havuzları yaz aylarında kişilerin sıcak havanın tadını çıkartmak ve keyifli vakit geçirmek için tercih ettiği yerlerdir. Bu nedenle pek çok kişinin yaz aylarının gelmesi ile birlikte yüzme havuzlarını yoğun bir şekilde tercih edeceğini ifade edebiliriz. Ancak yukarıda da bahsedildiği gibi havuzların son derece hijyenik ve steril olması insan sağlığı açısından son derece önemlidir. Peki, yüzme havuzlarında hijyen nasıl sağlanır?
 

Yüzme Havuzlarında Hijyen Nasıl Sağlanır?

Genel kullanıma açık olan yüzme havuzları kişilerin toplu bir şekilde tercih ettikleri havuzlardır. Kişiler bu havuzlarda yüzebilir, spor yapabilir ve eğlenebilirler. Birden fazla kişinin yoğun bir şekilde tercih ettiği yüzme havuzlarında ise mikropların meydana gelmemesi imkansızdır. Bu nedenle düzenli bir şekilde gerekli havuz kimyasalları kullanılarak yüzme havuzlarında hijyenin sağlanması gerekmektedir. Yüzme havuzlarında hijyenin sağlanması için aşağıdaki temizleme periyotlarının yerine getirilmesi gerekmektedir.
 

Günlük Havuz Temizliği

Yüzme havuzlarının günlük olarak temizlenmesi, günlük kirlerinden arındırılması gerekmektedir. Bunun için;
•    Yüzme havuzları için özel olarak satılan temizlik kepçeleri ile havuzdaki çöp ve parçaların temizlenmesi,
•    Skimmer sepetlerinin boşaltılması,
•    Gerekli klorun dökülmesi,
•    Havuzun dışının ve etrafının temizlenmesi gerekmektedir.
 

Haftalık Havuz Temizliği

 Yüzme havuzlarının günlük temizliğinin yanı sıra haftalık temizliğinin de yapılması gerekir. Bunun için;
•    Herhangi bir el fırçası yardımı ile fayanslarda biriken kalsiyum kalıntılarının temizlenmesi,
•    Yüzme havuzunun pH değerlerinin kontrol edilip olması gereken düzeye getirilmesi gerekmektedir.

Aylık Havuz Temizliği

Son olarak havuzların aylık temizliğinin de yapılması gerekir.  Aylık havuz temizliğinde mutlaka havuz filtresinin temizlenmesi gerekmektedir.
Bunların yanı sıra yüzme havuzunun kış mevsiminin bitimi ve yaz aylarının başlaması ile birlikte duvarlarının tabanlarının da temizlenmesi ve bu doğrultuda kullanılmaya başlanması gerekmektedir. Ayrıca uzun süre kullanılmayan ve yosunlanan havuzlarında kullanımdan önce temizlenmesi insan sağlığı için son derece önemlidir.
 Havuzlarda Hijyen ve Temizlik

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.