Havuz Pompası

01-04-2020 11:12
Havuz Pompası

Havuz Pompası Nedir? Ne İşe Yarar?

 Havuz pompası, bir havuzun en temel ihtiyaçlarından bir tanesidir. Söz konusu pompalar bir havuzun doldurulmasından boşaltmasına kadar her süreçte yoğun bir şekilde kullanılmakta olup büyük faydalar sağlamaktadır. Pompasız bir havuz oldukça kısa bir süre içerisinde kirli ve kullanılmaz bir hale gelecektir. Bu nedenle süs havuzları gibi havuzların dışında kişilerin yüzmek için kullandığı havuzlarda da mutlaka havuz pompası yer almaktadır. Süs havuzlarının temizliği ise manuel bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu havuzlarda havuz pompası zaruri bir ihtiyaç değildir. Ancak yüzme havuzlarında pompalar olmazsa olmaz malzemeler arasındadır. Bu sayede havuzlar temizlenebilir ve yüzebilir bir hal alır.

Havuz Pompası Ne İşe Yarar?

 Havuz pompasının havuzlar için ne kadar önemli malzemeler olduğu ile ilgili kısa bir giriş yaptık. Bu kapsamda havuz pompasının havuzdaki işlevlerini ve görevlerini aşağıdaki gibi açıklayabilmemiz mümkündür.
•    Pompalar, havuz içerisinde yer alan kir ve böcekleri temizleyebilmektedir. Bu sayede havuz çok daha temiz bir görünüme sahip olmaktadır. Ayrıca hijyenik olan havuzlarda yüzen kişilerin mikrop kapma olasılığı da en aza indirilmiş olur.
•    Havuzlarda oluşan bakterilerden kurtulmak için çeşitli kimyasallar kullanılır. Söz konusu kimyasalların havuz içerisinde homojen bir şekilde dağıtılması için pompalara ihtiyaç vardır. Bu sayede havuza dökülen kimyasal maddeler havuzun her yeri ile temas edebilmektedir.
•    Havuz pompası su yüzeyinde bulunan yaprak, poşet ve çöp gibi tıkanıklığa yol açabilecek şeyleri kanallar içerisinde tutabilmektedir.
•    Pompa sayesinde havuzlardaki bulunan emiş ızgarasındaki su temizlenebilmektedir. Temiz suyun havuz içerisinde homojen bir şekilde dağılması sağlanır.
•    Havuzlarda su devir daimi en önemli noktadır. Havuzlardaki suyun tamamen boşaltılması ve tekrar doldurulması hem zaman hem de su açısından mümkün değildir. Bu nedenle var olan su temizlenerek devir daim edilir. Bu da pompalar sayesinde mümkündür.
 

En Kaliteli Havuz Pompası

 
Havuzlarda kullanılan pompaların kaliteli bir yapıya sahip olması yukarıda bahsedilen işlevlerini gerçekleştirebilmesi için çok önemlidir. Bu nedenle firmamız ile iletişime geçerek en kaliteli havuz pompaları ile ilgili bilgi sahibi olabilir ve satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.