Havuz Kimyasallarının Sağlık Açısından Önemi

25-03-2020 15:37
Havuz Kimyasallarının Sağlık Açısından Önemi
Evinizde eğlenmek veya serinlemek için kullandığınız havuzunuzu düzenli olarak temizliyor ve havuz kimyasalları ile dezenfekte ediyor musunuz? Cevabınız hayırsa sağlık konusunda sizi bekleyen çok büyük tehlikeler var.
 
Havuzlar özellikle yaz aylarında en çok kullanılan bölümlerden bir tanesi olarak insanların vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak yaşam alanlarımızdaki her bölgede olduğu gibi havuzlarda da sağlık standartlarını yakalamak için havuz kimyasallarının kullanımı şarttır. Size özel bir havuzunuz olsa dahi farklı bireylerin havuzda yüzmesi suyun zaman içinde mikrop yuvası haline gelmesine neden olur. Bunun yanında hava ve diğer yöntemlerle taşınan mikroplar havuz kimyasallarının sağlık açısından kaçınılmaz ürünler olmasını ön plana çıkarır.

Havuz Kimyasalları Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Havuzunuzun görsel açıdan harika olmasından ziyade işlevsel ve sağlıklı bir alan olması sizin birinci önceliğiniz olmalıdır. Aksi takdirde siz ve sevdikleriniz günümüzde baş göstere coronavirus gibi salgın hastalıklarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Peki, havuz kimyasalları seçilirken nelere dikkat edilmelidir?

•    Kullandığınız temizleyicilerin pH değerini optimum seviyeye getirdiğinden emin olmalısınız.
•    Kimyasalların her türlü mikroba karşı etkin çözüm sunduğundan emin olmalı ve riskleri minimuma indirmelisiniz.
•    Yosun oluşumunun kaçınılmaz olduğu bilinerek kimyasalların yosunlara karşı da etkili olmasına dikkat edilmelidir.
•    Kullanılan kimyasalların insan vücuduna negatif anlamda etki edecek özellikte olmaması gerekir.
•    Kimyasalların mutlaka Sağlık Bakanlığı onaylı olmasını önemsemeli bu özelliği karşılamayan kimyasalların kullanımından kaçınılmalıdır.

Sevdiklerinizle Havuz Keyfini Yaşayın!


Yaz aylarında ve özellikle sıcak bir bölgede yaşıyorsanız serinlemek için havuzu sık sık kullanıyorsunuz demektir. Havuzu sevdiklerinizle bir eğlenceye dönüştürmek ve tedirgin olmadan keyifle yüzmek için düzenli aralıklarla havuz bakımı yaptırmanız gerekir. İster kendiniz ister yardımcınız aracılığı ile gerçekleştireceğiniz havuz bakımı sırasında yukarıda ifade ettiğimiz koşullara uygun havuz kimyasalları kullanmaya özen göstermelisiniz.
 

Çocuk yaştaki sevdiklerinizin metabolizmasının daha zayıf olduğunu dikkate alarak onları önemsemeli ve sağlıklarını riske atmamalısınız. Üstelik sağlık standartlarının yanı sıra görsel açıdan kusursuz bir görüntü ortaya çıkaracak havuz temizleme kimyasalları sayesinde misafirlerinizi de etkilemeyi ihmal etmemelisiniz.
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.