304 Kalite ile 316 Kalite Paslanmaz Çelik Karşılaştırması

304 Kalite ile 316 Kalite Paslanmaz Çelik Karşılaştırması

304 Kalite ile 316 Kalite Paslanmaz Çelik Karşılaştırması

Havuz malzemeleri ve kurulumu söz konusu olduğunda akla gelen ilk tercihler 304 kalite ile 316 kalite paslanmaz çelik olur. Farklı kullanım alanları ve üreticilerin farklılaşan tercihleri ile havuz ekipmanları sektörünün en önemli unsurları olan bu 2 malzemeyi kıyaslayarak sizler için en uygun paslanmaz çelik hangisi tespit etmeye çalışacağız. Kıyaslama yapmadan önce 304 kalite ve 316 kalite paslanmaz çeliğin ne olduğuna gelin bir bakalım!

304 Kalite Paslanmaz Çelik

En temel paslanmaz çelik materyallerinden bir tanesi olarak bilinen 304 kalite uygun fiyatları nedeniyle yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Kimyasal bileşenleri ve fiyatına göre oksidasyon miktarının iyi düzeyde olması bu ürünün tercih edilmesinde önemli rol oynar. Üstelik kaynak esnasında sağladığı rahatlıkla havuz kurulumunda kullanımı daha yaygındır.

316 Kalite Paslanmaz Çelik

316 kalite paslanmaz çelik; 304 kalite çeliğe göre daha güçlü ve kaliteli bir ürün çeşidi olarak bilinir. 304 kalite çelikteki molibden ve nikel oranının arttırılması ile elde edilen bu ürün hem daha güçlü hem de korozyona karşı daha dayanıklıdır. Deniz suyu ve asidik sıvılarla temas ettiğinde daha yüksek dayanıklılığa sahip bu ürün havuz ekipmanları sektöründe kaliteli ürün arayışında olan bireyler için öncelikli tercih olur. Havuz ekipmanları ve havuz kurulumu konusunda uzman bakış açısı ile 316 kalite paslanmaz çelikten üretilen ürünlerin daha avantajlı olduğunu belirtmeden önce bu iki ürünün kıyaslamasını yapmak gerekir.

304 Kalite Paslanmaz Çelik mi? 316 Kalite Paslanmaz Çelik mi?

Yukarıda da anlatıldığı üzere 316 kalite paslanmaz çelik bir adım öndedir. Ancak bunu karşılaştırma olarak ifade edecek olursak şunlar söylenebilir;
•    Ultimate strength olarak ifade edilen kopma dayanaımı 316 kalitede daha yüksektir.
•    Molibden ve nikel bakımından daha zengin olduğundan 316 kalite daha uzun ömürlü ve dirençlidir.
•    Kullanım alanı en az 304 kalite kadar geniş olan 316 kalite havuz suyu ile temas ettiğinde çabucak deforme olmaz ancak 304 kalite hızlı paslanarak kararmalar yapabilir.
Hem kötü görüntüye yol açma ihtimali hem de kısa vadede aşınıyor olması 304 kalite paslanmaz çeliği havuz ekipmanlarında çok avantajlı kılmaz. Bu nedenle size önerimiz 316 kalite paslanmaz çelikten üretilmiş havuz ekipmanlarını satın almanızdır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.